Onderhoud begraafplaats Boerdijk

Vanuit de Uitvaartvereniging Nieuwlande e.o is vorig jaar al het initiatief genomen om de begraafplaats in Nieuwlande netter te maken.
Vandaag was de 3e keer en na goedkeuring door de gem. Hoogeveen en in goed overleg zijn de eerste resultaten zichtbaar. Het voorste vak aan de Boerdijk is weer netjes.
Vanmorgen was ook verantwoordelijk wethouder Jan Zwiers op bezoek en wilde eens even zien hoe dit ging.
Hij sprak zijn waardering hierover uit en had ook nog een traktatie voor bij de koffie en wat droge worst voor de hongerige maag na het harde werken.
De wethouder heeft tevens gezien wat de verdere staat van de begraafplaats was en ging hier werk van maken, gras wat niet gemaaid was en komt hier zeker op terug.
Na de droge zomer van 2022 zijn de gevolgen ook te zien aan de wegzakkende grafbedekking.
De gemeente doet onderhoud uitgaande van het minimale maar ook rechtmatige eigenaars van hun dierbaren die in Nieuwlande liggen begraven worden graven slecht tot zeer slecht onderhouden.
Als vrijwilligersgroep mogen we niets aan de grafbedekking doen i.v.m aansprakelijkheid.
Mocht het zo zijn, dat het gewenst is om graven recht te zetten, dan graag contact opnemen met de onderhoudsgroep. Dit kan d.m.v. een mail naar hwoltinge@ziggo.nl
Wij zullen dan contact met u opnemen om de mogelijkheden te bespreken. hier zijn wel kosten aan verbonden.
Mocht u na het lezen van bovenstaande ook mee willen helpen met het netter maken van onze begraafplaats, dan kunt u hiervoor contact opnemen met Hilbert Woltinge.
Namens de vrijwilligers.

 

Neem contact met ons op

Goed voorbereid op een passend afscheid

Begraafplaatsen

Een laatste rustplaats wordt veelal gekozen op basis van geboorte- en woonplaats. Natuurlijk kan er ook een andere goede reden zijn om te kiezen voor een specifieke begraafplaats. In de regio Hoogeveen / Coevorden kennen we diverse begraafplaatsen. Wenst u een koop- of een huurgraf?

Laatste wilsbeschikking

Een uitvaart op de manier zoals u dat wenst? Met behulp van een laatste wilsbeschikking wordt u in de gelegenheid gesteld om wensen rondom uw overlijden vast te leggen. Heeft u specifieke uitvaartwensen? Mogelijkheden zijn uiteenlopend. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Aula

Een overledene kan zowel thuis als in een aula worden opgebaard. Veel plaatsen beschikken over aula / opbaarruimte. In Nieuwlande bevindt zich de aula naast de Hervormde kerk. Wij informeren u graag over de mogelijkheden rondom het opbaren van uw dierbare.

Aangesloten bij

Uitvaartvereniging Nieuwlande e.o. is aangesloten bij de bond van uitvaartverenigingen provincie Drenthe. Op hun website kunt u veel antwoorden vinden op veelgestelde vragen rondom een uitvaart. Heeft u een specifieke vraag of opmerking? Ook wij zijn u graag van dienst.

Een schouder in moeilijke tijden

Bij het regelen van een uitvaart komt veel kijken. In een korte tijd moeten veel zaken geregeld worden. We kunnen ons voorstellen dat u over bepaalde zaken nog niet eerder heeft nagedacht. Om deze reden willen wij graag naast u staan. Bij uitvaartvereniging Nieuwlande en omstreken is uw uitvaart in goede handen. Onze vereniging wordt ondersteund door professionele uitvaartverzorgers die precies weten wat er moet gebeuren. Samen gaan zij met u op weg naar een passend afscheid, op een manier zoals uw dierbare dat gewenst zou hebben.

Uitvaartvereniging Nieuwlande en omstreken
Het bestuur

Contactgegevens