Acanthis

Zorgondersteuning thuis in de laatste levensfase

Als je weet dat het einde nadert, breng je de laatste tijd van het leven het liefst thuis door.
Vaak springen mantelzorgers bij. Het verzorgen van een ernstig zieke kan in deze moeilijke en emotionele periode erg zwaar zijn.

Heeft u als mantelzorger ondersteuning nodig?
Als u het niet redt met alleen thuiszorg en de inzet van familie, vrienden en buren, of als u zelf mantelzorger bent en extra ondersteuning wilt, dan kunt u contact met ons opnemen. Onze vrijwilligers ondersteunen u graag waar dat nodig is.

Dat kan zijn in de vorm van het doen van een boodschap, het spelen van een spelletje, het ontvangen van gasten, het ondersteunen van professionele hulpverleners en meer. Een luisterend oor bieden of nachtelijke waakdiensten behoren ook tot de mogelijkheden. Onze vrijwilligers zijn stuk voor stuk speciaal opgeleid om mensen in hun laatste levensfase te begeleiden.

Bij Acanthis werken acht coördinatoren die de kwaliteiten en wensen van onze vrijwilligers kennen. Zodra uw hulpvraag bij ons bekend is, gaan zij op zoek naar vrijwilligers die zoveel mogelijk passen bij u en uw leefsituatie. Uiteraard wordt geprobeerd vaste vrijwilligers te vinden, zodat u aan zo min mogelijk verschillende nieuwe mensen hoeft te wennen.

Hoe krijgt u vrijwillige zorgondersteuning thuis?

Dat kan in drie eenvoudige stappen:

  1. Vul het contactformulier op onze website in of bel één van onze coördinatoren.
  2. De coördinator maakt een afspraak met u voor een kennismaking.
  3. We luisteren goed naar uw wensen en ontdekken samen wat de beste vorm van steun is voor u en uw geliefden. Samen maken we een passend plan voor zorgondersteuning en zetten de vrijwilliger in die het best bij u past.

Contactgegevens:
Regio Noord en Midden-Drenthe: gemeenten Aa en Hunze, Assen, Midden-
Drenthe, Noordenveld, Tynaarlo
Telefoon: 06 12 99 00 99, Coördinatoren: Ricarda de Jong Posthumus en Ilja van Hasselt

Regio Zuid Oost Drenthe: gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen
Telefoon: 06 51 34 31 72, Coördinatoren: Anita Rosenbaum en Jannie Dol

Regio Zuid West Drenthe: gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Westerveld

Telefoon: 06 53 31 62 83, Coördinatoren:  Anneke Tolsma en Chantal Gommans

Mail:                     info@acanthiszorg.nl
Postadres:         Eekhoorn 9, 7908 XH Hoogeveen (geen bezoekadres)

Website:             www.acanthiszorg.nl

 

Goed voorbereid op een passend afscheid

Begraafplaatsen

Een laatste rustplaats wordt veelal gekozen op basis van geboorte- en woonplaats. Natuurlijk kan er ook een andere goede reden zijn om te kiezen voor een specifieke begraafplaats. In de regio Hoogeveen / Coevorden kennen we diverse begraafplaatsen. Wenst u een koop- of een huurgraf?

Laatste wilsbeschikking

Een uitvaart op de manier zoals u dat wenst? Met behulp van een laatste wilsbeschikking wordt u in de gelegenheid gesteld om wensen rondom uw overlijden vast te leggen. Heeft u specifieke uitvaartwensen? Mogelijkheden zijn uiteenlopend. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Aula

Een overledene kan zowel thuis als in een aula worden opgebaard. Veel plaatsen beschikken over aula / opbaarruimte. In Nieuwlande bevindt zich de aula naast de Hervormde kerk. Wij informeren u graag over de mogelijkheden rondom het opbaren van uw dierbare.

Aangesloten bij

Uitvaartvereniging Nieuwlande e.o. is aangesloten bij de bond van uitvaartverenigingen provincie Drenthe. Op hun website kunt u veel antwoorden vinden op veelgestelde vragen rondom een uitvaart. Heeft u een specifieke vraag of opmerking? Ook wij zijn u graag van dienst.

Een schouder in moeilijke tijden

Bij het regelen van een uitvaart komt veel kijken. In een korte tijd moeten veel zaken geregeld worden. We kunnen ons voorstellen dat u over bepaalde zaken nog niet eerder heeft nagedacht. Om deze reden willen wij graag naast u staan. Bij uitvaartvereniging Nieuwlande en omstreken is uw uitvaart in goede handen. Onze vereniging wordt ondersteund door professionele uitvaartverzorgers die precies weten wat er moet gebeuren. Samen gaan zij met u op weg naar een passend afscheid, op een manier zoals uw dierbare dat gewenst zou hebben.

Uitvaartvereniging Nieuwlande en omstreken
Het bestuur

Contactgegevens