Begraafplaats in Geesbrug

De huidige begraafplaats in Geesbrug is rond 1910 aangelegd voor het toenmalige Zwinderscheveld, Langerak en Geeserveld door de gemeente Oosterhesselen op initiatief van evangelist Hellendoorn (Hervormde kerk Zwinderscheveld, later Nieuwlande) met ondersteuning van andere belanghebbenden. Door lid te worden van deze begraafplaats konden bewoners bij overlijden gebruik maken van enkele diensten. 

Wenst u begraven te worden op deze begraafplaats? Bij het invullen van uw laatste wilsbeschikking kunt u dit kenbaar maken. Voor vragen omtrent uitvaarten kunt u contact opnemen met ons bestuur. Heeft u specifieke vragen over de begraafplaats? Hiervoor kunt u terecht bij de gemeente Coevorden.

Op dit moment worden er op de begraafplaats 2 nieuwe urn muren gebouwd.
De funderingen hiervoor zijn klaar, zodat de urn muren hierop gemetseld kunnen worden.

De bestaande urn muren waren “vol”, dus ook hier moest er voor gezorgd worden dat er ook in de toekomst voldoende ruimte is om de as van uw
nabestaande een mooie plaats te kunnen geven.

Neem contact met ons op

Goed voorbereid op een passend afscheid

Begraafplaatsen

Een laatste rustplaats wordt veelal gekozen op basis van geboorte- en woonplaats. Natuurlijk kan er ook een andere goede reden zijn om te kiezen voor een specifieke begraafplaats. In de regio Hoogeveen / Coevorden kennen we diverse begraafplaatsen. Wenst u een koop- of een huurgraf?

Laatste wilsbeschikking

Een uitvaart op de manier zoals u dat wenst? Met behulp van een laatste wilsbeschikking wordt u in de gelegenheid gesteld om wensen rondom uw overlijden vast te leggen. Heeft u specifieke uitvaartwensen? Mogelijkheden zijn uiteenlopend. Heeft u vragen? Wij helpen u graag.

Aula

Een overledene kan zowel thuis als in een aula worden opgebaard. Veel plaatsen beschikken over aula / opbaarruimte. In Nieuwlande bevindt zich de aula naast de Hervormde kerk. Wij informeren u graag over de mogelijkheden rondom het opbaren van uw dierbare.

Aangesloten bij

Uitvaartvereniging Nieuwlande e.o. is aangesloten bij de bond van uitvaartverenigingen provincie Drenthe. Op hun website kunt u veel antwoorden vinden op veelgestelde vragen rondom een uitvaart. Heeft u een specifieke vraag of opmerking? Ook wij zijn u graag van dienst.

Een schouder in moeilijke tijden

Bij het regelen van een uitvaart komt veel kijken. In een korte tijd moeten veel zaken geregeld worden. We kunnen ons voorstellen dat u over bepaalde zaken nog niet eerder heeft nagedacht. Om deze reden willen wij graag naast u staan. Bij uitvaartvereniging Nieuwlande en omstreken is uw uitvaart in goede handen. Onze vereniging wordt ondersteund door professionele uitvaartverzorgers die precies weten wat er moet gebeuren. Samen gaan zij met u op weg naar een passend afscheid, op een manier zoals uw dierbare dat gewenst zou hebben.

Uitvaartvereniging Nieuwlande en omstreken
Het bestuur

Contactgegevens